Bosna i Hercegovina     | 22.03.2021. 11:41 |

Općina Centar - Od danas moguća predaja zahtjeva elektronskim putem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Na inicijativu načelnika Općine Centar Srđana Mandića, zbog pogoršane epidemiološke situacije, od danas je u ovoj lokalnoj zajednici omogućena predaja zahtjeva za upravno rješavanje putem elektronske pošte.

Uzevši u obzir postojeći zakonski okvir, ovim projektom nisu obuhvaćene sve općinske službe, nego samo određeni postupci gdje god je to moguće u skladu sa vrstom zahtjeva, saopćeno je iz Općine Centar.

Putem ovog pilot projekta  sugrađani, putem obrazaca koje mogu pronaći na web stranici Općine Centar, imaju mogućnost da upute svoj zahtjev na e-mail adrese općinskih službi.

U cilju što boljeg i efikasnijeg rada, informatičari Općine Centar u saradnji s općinskim službama tokom vikenda su radili na tehničkoj realizaciji ovog projekta te izradili uputstvo za postupanje. Općina će kontinuirano raditi na unaprjeđenju postojećeg sistema.

Na web stranici Općine Centar u rubrici Elektronski formulari dostupni su obrasci raspoređeni po službama kao i e-mail adrese službi na koje se šalju popunjeni obrasci i dodatna dokumentacija (http://www.centar.ba/stranica/elektronski-formulari).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo