Bosna i Hercegovina     | 22.03.2021. 13:01 |

Sud BiH - Ukinuta mjera pritvora optuženom Vukoviću i određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući po redovnoj dvomjesečnoj kontroli pritvora, na osnovu člana 137. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), donio je 18. marta 2021. godine, rješenje u predmetu Jahja Vuković kojim je prema optuženom ukinuta mjera pritvora određena rješenjem Suda BiH od 27. oktobra 2020. godine, te produžena rješenjem Suda od 18. januara 2021. godine.

Optuženi će se pustiti na slobodu odmah nakon što Sudu BiH preda sve važeće putne isprave izdate na njegovo ime, a kojima imenovani raspolaže ili su pod njegovom kontrolom ili potvrdu o njihovom neposjedovanju, saopćeno je iz Suda BiH.

U smislu odredbi člana 123, 126. i 126.a stav 1. tačka d) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine prema optuženom Jahji Vukoviću su određene mjere zabrane napuštanja boravišta,  zabrana putovanja i napuštanje mjesta boravišta.

Izrečene mjere zabrane će trajati dok za njima postoji potreba, a najduže do pravomoćnosti presude ako optuženom ne bude izrečena kazna zatvora i najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne ako optuženom bude izrečena kazna zatvora, odnosno do drugačije odluke Suda. 

Optuženog Vukovića optužnica tereti za krivično djelo organiziranje terorističke grupe iz člana 202d) stav 2. u vezi s krivičnim djelom terorizam iz člana 201. Krivičnog zakona BiH, navodi se u saopćenju Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!