Stranačke aktivnosti     | 22.03.2021. 14:22 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Vukanović: Nasiljem se pokušava preplašiti narod i ugostitelji

Prekomjerna upotreba sile od strane žandarmerije ima za cilj da preplaši narod i da preduprijedi bilo kakav oblik otpora ovoj nenarodnoj vlasti – istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS reagujući na današnje mirno okupljanje ugostitelja i reakciju policije na skup.

„Sramno je i nedopustivo pokazivati mišiće na svome narodu. Nedopustivo je da policija i žandarmerija, po nalogu Dodika i Lukača, kreće na narod i na mirni protest ugostitelja i frizera, koji posluju u veoma teškim okolnostima, reaguju silom“ – kazao je Vukanović.

On je naglasio da kad već država baca pare na gluposti, moraju se naći sredstva kako bi se pomoglo ugostiteljima koji samo traže neku vrstu pomoći u vremenu kada ne rade, kako bi mogli platiti kiriju i plate radnicima.

„Umjesto da silu pokazuju na onima koji su opljačkali Republiku Srpsku, policija i žandarmerija su udarili na sirotinji i radnike koji se bore za golu egzistenciju i puko preživljavanje“ – zaključio je Vukanović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta