Bosna i Hercegovina     | 23.03.2021. 10:09 |

Turković i Al-Issa o međureligijskom dijalogu u međunarodnim odnosima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Rijadu sa generalnim sekretarom Svjetske muslimanske lige Muhammedom bin Abdul Karim Al-Issaom, s kojim je razgovarala o značaju međureligijskog dijaloga u međunarodnim odnosima, te važnosti da Bosna i Hercegovina bude zemlja iz koje kreću takve inicijative.

Ministrica Turković, koja boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, govorila je o i važnosti Srebrenice, koja ima posebnu simboliku, ali i koja zaslužuje svaku vrstu podrške. 

Generalni sekretar Muhammed bin Abdul Karim Al-Issa usaglasio se da Bosna i Hercegovina treba biti centar takvih inicijativa i da će uraditi što god može da pomogne Srebrenici i da se očuva sjećanje na genocid. 

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima održavanja konferencije, na kojoj će biti usvojene obavezujuće deklaracije. Također, ministrica Turković i generalni sekretar Al-Issa su razgovarali i o mogućnostima pomoći Srebrenici, ali i radu Memorijalnog centra Potočari, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'