Ekonomija     | 23.03.2021. 10:49 |

Business Matching Indonezija - BiH: U fokusu agrobiznis, drvoprerada i turizam

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Ambasada Republike Indonezije u Sarajevu najavila je program Virtualni Business Matching Indonezija-BiH koji će biti održan u četvrtak, 25. marta, ove godine s početkom u 10.00 sati u Hotelu Holiday u Sarajevu.

Poslovno udruživanje Indonezije i BiH je godišnji program Ambasade Republike Indonezije u Sarajevu od 2017. godine, kao predanost unapređenju bilateralne trgovine. Ove godine zbog pandemije, četvrto poslovno uparivanje Indonezije i Bosne i Hercegovine bit će održano virtualno.

Virtualno poslovno uparivanje Indonezije i Bosne i Hercegovine 2021. usredotočit će se na poljoprivredne proizvode kao što su prehrambena industrija i maloprodaja (začini, sirovine, derivati palminog ulja, kakao u prahu, konzervirana hrana, itd.), proizvodi od drveta (namještaj, kokosov briket, drveni pelet, papir itd.), usluge i turizam.

Jedan na jedan ili B2B sastanak među poslovnim ljudima iz Indonezije i BiH glavni je ključ ovog programa. Od prvog poslovnog povezivanja Indonezije i BiH u 2017. godini, već su olakšali poslovnim ljudima da postignu trgovinske ugovore.

Ambasada Republike Indonezije u Sarajevu je najavila da će Business Matching 2021 zvanično otvoriti ministar poljoprivrede Republike Indonezije Syahrul Yasin Limpo.

Govornici na Business Matchingu će biti ambasador Republike Indonezije u BiH, ambasador BiH u Indoneziji, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, potpredsjednik Privredne komore FBiH, predstavnik iz Sektora za carine Uprave za indirektno oporezivanje BiH, te brojni izlagači iz različitih poslovnih linija poput agrobiznisa, proizvodi od drveta, usluga i turizma i drugo iz obje države.

Za učesnike koji će prisustvovati tom programu u Hotelu Holiday, registracija i dobrodošlica će biti u periodu od 09.00 do 09.50 sati, sopćeno je iz Ambasade Republike Indonezije u BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom