Kultura     | 24.03.2021. 11:07 |

JU CKM - Prolongiran aprilski Festival dani komedije 'Smijeh je lijek'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) -  Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo prolongirao je aprilski 24. Festival komedije 'Smijeh je lijek', zbog epidemioloških mjera. O novim datumima održavanja tog festivala javnost će blagovremeno obavijestiti. 

- Imali smo nadu, želju i volju da će u zakazanim terminima biti održan i 24. Festival komedije "Smijeh je lijek", od 1. do 7. aprila, i ugostiti teatarska imena predstavama 'Lijevo Desno glumac' - Zijaha Sokolovića, 'Ćiro' - Tarika Filipovića, 'Izlazak iz ormara' - Željka Pervana, 'Đurologija' - Branka Đurića Đuru, 'Demokratija' - Dražena Šivaka i Zijaha Sokolovića, 'Luda kuća' - Teatar komedije Rajvosa i 'Putovanje' - Narodno pozorište Tuzla, ali će zbog epidemioloških mjera biti prolongiran za neka „bolja vremena“. O novim datumima održavanja festivala javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija i našeg web portala – navodi Press JU CKM.

U saopćenju za javnost podsjećaju da, iako je kulturni sektor bio među najugroženijim djelatnostima i kad je većina ustanova iz kulture zatvorila svoje prostore, mali ali predani i posvećeni tim umjetnosti  JU CKM nijednog dana nije zatvorio vrata i nastavio je putem online projekata i programa davati pozitivan poticaj prema sugrađanima, sa željom da se nepojmljiva zatvorenost olakša, nudeći optimizam i pozitivnu energiju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'