Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 10:57 |

Tužiteljstvo BiH uputilo žalbu, traži da se Jahji Vukoviću odredi mjera pritvora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH uputio je žalbu na odluku Suda BiH kojom je ukinut pritvor osumnjičenom Jahji Vukoviću (1999.), kojem je u tijeku sudski proces zbog kaznenog djela organiziranje terorističke grupe.

Optuženi se tereti da je boravio na području Sirije i Iraka, te sudjelovao u terorističkim aktivnostima i borio se u okviru struktura "Al Nusra Front" i tzv. ISIL-a, koje su od Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkom organizacijom.

Optuženi se nakon sloma i poraza te terorističke organizacije, skrivao na području Turske gdje je uhićen i izručen pravosuđu BiH.

S obzirom na to da se nije dragovoljno predao pravosuđu BiH, te da se nakon sloma struktura tzv. ISIL-a skrivao na području R Turske, te da je njegovo lociranje i izručenje bilo rezultat koordiniranog djelovanja institucija BiH i partnerskih institucija unutar antiterorističke koalicije, iz razloga bitne povrede odredbi kaznenog postupka i pogrešno ili nepotpunog  utvrđenog činjeničnog stanja, tužiteljstvo je uložilo žalbu, smatrajući da i dalje egzistiraju pritvorski razlozi, a kojom se traži ponovno određivanje mjere pritvora za optuženog, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana