Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 12:28 |

Zdravstveni radnici HNŽ-a ponovno prosvjedovali (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 24. ožujka (FENA) – Pod sloganom "Zašto nam lažete" u Mostaru je u srijedu održana prosvjedna šetnja zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), koji se više od godinu i pol dana bore za novi kolektivni ugovor.

Naime, pregovori koji traju već neko vrijeme o novom kolektivnom ugovoru između predstavnika Vlade HNŽ-a i sindikata zaposlenih u zdravstvu dosad nisu dali nikakve konkretne rezultate.   

- Do ovog trenutka Vlada HNŽ-a nije napravila nikakav iskorak, niti potpisala kolektivni ugovor za 2 600 zdravstvenih radnika i njihovih predstavnika - ustvrdio je u izjavi za medije predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković tijekom prosvjedne šetnje u kojoj je sudjelovalo 20-ak predstavnika sindikata.

 U isto vrijeme, ostali članovi sindikata su prosvjedovali ispred svojih zdravstvenih ustanova.

- Naši članovi prosvjeduju protiv korumpirane i bezobzirne vlasti na čelu s premijerom (Nevenkom), Hercegom, ministrom zdravstva (Goran Opsenica) i ministrom financija (Adnan Faladžić) koje je Predsjedništvo sindikata SKB-a proglasilo personama non grata među zdravstvenim radnicima - istaknuo je Vuković.

Proglašavamo ih glavnim krivcima, dodao je, zašto što radi njih zdravstveni radnici proživljavaju agoniju i ovoliko dugo štrajkaju.

Po njegovim riječima, prosvjedna šetnja će se nastaviti i u sljedeća tri dana.

Istovremeno, Vuković je najavio i nove zakonom dopuštene mjere sve dok, kako kaže, županijska vlada ne udovolji zahtjevima zdravstvenih radnika.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar Ivica Anić ocijenio je kako je zadnja ponuda Vlade o potpisivanju kolektivnog ugovora bila sramotna.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a na kraju je još jednom apelirao na Vladu da iznađe sredstva i potpiše kolektivni ugovor kako bi se, navodi, zdravstveni radnici vratili na radna mjesta, a pacijenti dobili zdravstvenu zaštitu koju i zaslužuju.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5625

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ODmGOwWgfvNnRk3GOq4x3l5KBy9Xzqkk?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana