Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 15:32 |

Naša stranka, Narod i pravda, SDP: Krivična prijava protiv sarajevskih vijećnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i  Socijaldemokratske partije BiH smatraju da su danas Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasanju na čelo Gradskog vijeća Sarajeva pokušali dovesti Srđana Srdića s ciljem rušenja njihovog kandidata Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

- Srđan Srdić u proteklom mandatu je zaposlen u JP Sarajevo a njegova supruga u Općinu Novo Sarajevo - navodi se u zajedničkom saopćenju Naše stranke, NiP-a i SDP-a.

Najavili su da će danas u Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijeti krivične prijave s materijalnim dokazima i svjedocima o pokušaju trgovine uticaja prema vijećnicima.

Ističu da su danas vijećnici iz Starog Grada (Seid Škaljić, Vedran Dodik, Jasmin Skorupan,Srđan Simonović) i Novog Grada (Drago Jurić, Enisa Spahić, Bajro Biber) srušili kvorum, izlazeći sa sjednice jer je, kako su naveli, opća većina bila na našoj strani.

Podsjećaju da je Statutom Grada Sarajeva propisano da iz svake općine mora biti prisutno pet vijećnika i da spomenuti vijećnici „zloupotrebljavaju ovaj institut po nalogu Skake i Hadžibajrića“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana