Stranačke aktivnosti     | 24.03.2021. 15:54 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 24. ožujka 2021. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović se sastao s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru Nj. E. Daniela Hunna veleposlanika Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Tijekom susreta razmijenjena su mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini posebno s aspekta nedavno održanih lokalnih izbora.

Dužnosnici su naglasili kako je iznimno važno nastaviti predano raditi na rješavanju prioriteta u euroatlantskim integracijskim procesima, kao i rješavanju 14 ključnih prioriteta koje Bosna i Hercegovina treba ispuniti kako bi dobila preporuku za otvaranje pregovora o pridruživanju Europskoj uniji.

Potrebno je učiniti maksimalne napore za brži i učinkovitiji napredak BiH na putu integracija u strukture EU i NATO-a, jer će to osigurati stabilnost BiH, te tako doprinijeti i ukupnoj regionalnoj stabilnosti, istaknuto je.

Razgovarano je i o drugim aktualnim temama, virusu COVID-19, nabavi cjepiva, kao i  migrantskoj krizi. Naglašena je zdravstvena, sigurnosna i politička dimenzija problema, koji se moraju sustavno rješavati.

Sugovornici su istaknuli kako će i dalje raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, kao i daljem jačanju ekonomske i gospodarske suradnje između Bosne i Hercegovine i Švicarske.

Na kraju susreta dr. Čović poželio je veleposlaniku Hunnu uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom