Bosna i Hercegovina     | 25.03.2021. 09:17 |

Koalicija 'Moja adresa: Srebrenica' - Potpisani principi za otvaranje dijaloga

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 25. marta (FENA) - Koalicija "Moja adresa: Srebrenica" sinoć je održala sastanak sa odbornicima koji su dobili mandate na prethodnim izborima, a na kojem su utvrđeni i potpisani principi za otvaranje dijaloga sa relevantnim političkim subjektima.

Naime, jedan od principa je izmjena Statuta opštine Srebrenica, koja će svim građanima omogućiti ravnopravan položaj u svim organima, institucijama i ustanovama ove opštine.

Posljednja izjava novoizabranog načelnika "da će i zamjenik načelnika biti iz reda srpskog naroda", kako navode iz ove koalicije, govori u prilog činjenici na koju dugo upozoravaju - namjeru potpune eliminacije Bošnjaka iz političkog života u Srebrenici. 

Koalicija "Moja adresa: Srebrenica" je opredijeljena za pravednost, napredak i bolju budućnost svih građana Srebrenice.

- Svjesni ovlasti visokog predstavnika u BiH, pozivamo ga da proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida. Duboko uvjereni u pravno odlučivanje zasnovano na činjenicama, neopterećeno eventualnim političkim apetitima, pozivamo Ustavni sud BiH da u razumnom roku donese odluku po našoj apelaciji. U narednom periodu ćemo uputiti poziv i Predsjedništvu BiH s ciljem otvaranja razgovora o budućnosti grada u kojem je počinjen genocid i koji se trenutno nalazi na marginama društveno-političkog života - saopćeno je iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom