Bosna i Hercegovina     | 25.03.2021. 13:31 |

Danas sasatanak Komšića i delegacije Vlade KS o epidemiološkoj situaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom sastat će se danas s članom Predsjednišva Bosne i Hecegovine Željkom Komšićem kako bi razgovorali o epidemiološkoj situaciji.

U cilju osiguravanja uvjeta za što skoriji početak masovne imunizacije građana u Bosni i Hercegovini, Vlada KS predložit će Predsjedništvu BiH da inicira direktan kontakt Vijeća ministara BiH s proizvođačima vakcina protiv koronavirusa i izvan COVAX sistema.

Također će predložiti da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine uključi resurse i veze, uključujući i sva diplomatsko-konzularna predstavništva, kako bi dobili objedinjenu informaciju o mogućostima nabavke vakcina putem državnog nivoa.

- Vlada Kantona Sarajevo predlaže uvođenje sistema kontrole prelaska državne granice u smislu poštovanja epidemioloških preporuka i najboljih praksi iz Evropske unije, kao što je mjera obaveznog posjedovanja negativnog rezultata PCR testa ili dokaza o vakcinaciji prilikom ulaska u zemlju - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta