Bosna i Hercegovina     | 25.03.2021. 13:46 |

Ambasadori Kolumbije, Tajlanda i Čilea predali akreditivna pisma u Predsjedništvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Ambasadorica Republike Kolumbije za BiH Carmenza Jaramillo, ambasador Kraljevine Tajland za BiH Bhakavat Tanskul i ambasador Republike Čile za BiH Camilo Sanhuez predali su akreditivna pisma u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je u razgovoru s ambasadorima istakao da su politički odnosi BiH i država koje predstavljaju u BiH dobri i prijateljski, ali da postoji značajan prostor za razvijanje bilateralnih odnosa u svim oblastima.

Tokom ceremonije sagovornici su razmijenili informacije o političkim procesima prouzrokovanim pandemijom i o načinima borbe protiv širenja COVID-19, te o problemima u procesu nabavke vakcina.

Komšić je naglasio da se, bez obzira na geografsku udaljenost, može znatno proširiti i poboljšati međusobna saradnja, prije svega u privredi i turizmu.

Poručio je da će novoimenovani nerezidentni ambasadori Kolumbije, Tajlanda i Čilea imati punu podršku članova Predsjedništva BiH u radu i zaželio uspjeh u izvršavanju njihove diplomatske misije.

Ambasadori Republike Kolumbije, Kraljevine Tajland i Republike Čile su istakli da im je veliko zadovoljstvo i čast što imaju priliku dati vlastiti doprinos dodatnom poboljšanju ukupnih odnosa Bosne i Hercegovine i zemalja iz kojih dolaze, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom