Stranačke aktivnosti     | 25.03.2021. 17:30 |

Saopćenje za javnost SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Druga redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža održana je danas sa početkom u 9 sati. Vijećnici SDA napustili su današnju sjednicu u znak protesta zbog grubog kršenja Poslovnika o radu OV Ilidža.

Naime, tokom čitave sjednice OV Ilidža, predsjedavajući Stambolić Tarik je oduzimao riječ kolegama vijećnicima. Materijal koji je bio na dnevnom redu je, nažalost, bio u drugom planu obzirom na drsko i bahato ponašanje kolege Stambolića.

Zgroženi smo činjenicom da pojedinac može izvršiti ovakav udar na demokratiju, što je svakako nezapamćeno u historiji OV Ilidža.

Također, član 76. Poslovnika o radu OV Ilidža, stav (3) Vijeće se izjašnjava o svakom predloženom amandmanu onim redom kojim su amandmani predloženi, na današnjoj sjednici je brutalno prekršen uzmemo li u obzir da predsjedavajući OV Stambolić Tarik nije dozvolio pojedinačno izjašnjavanje za amandmane Kluba SDA.

Iako je šef Kluba Pintol Amel više puta tražio riječ, predsjedavajući mu je istu uskratio.

Također, u više navrata u toku sjednice, predsjedavajući je prekidao diskusije vijećnika te im uskraćivao pravo na riječ. Iznenađeni smo ovakvim ponašanjem predsjedavajućeg obzirom da je magistar prava

Tražimo da se vrati dignitet OV Ilidža, te da svi vijećnici poštuju Poslovnik o radu OV Ilidža.

O daljnjim aktivnostima OO SDA Ilidža, blagovremeno ćemo vas obavijestiti.

PRESS SLUŽBA OO SDA ILIDŽA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'