Sport     | 26.03.2021. 14:07 |

Općina Centar za razvoj sporta u 2021. godini izdvojila 1,1 milion KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu osigurava sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj nadležnosti.

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajedica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizirajući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tako je u općinskom budžetu za 2021. godini izdvojeno 1.147.000 KM za podršku sportu.

Za nastavak aktivnosti na realizaciji projekta modernizacije stadiona  "Asim Fehatović Hase" izdvojeno je 400.000 KM.

Izdvojeno je 280.000 KM za vannastavne sportske aktivnosti djece predškolskog i osnovnog obrazovanja putem JU Centar za sport i rekreaciju - projekat "365 sport plus", sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta, škola gimnastike, škola skijanja, školska liga i projekat za djecu s poteškoćama u razvoju.

U okviru projekta "365 sport plus" koji se realizira u saradnji s JU Centar za sport i rekreaciju više od hiljadu osnovaca s područja općine Centar trenira nogomet, košarku, tenis...

S ciljem razvoja i unapređenja sporta na području općine Centar, izdvojeno je 252.000 KM Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar i to za podršku u radu, nabavku opreme i sportskih rekvizita za sportske klubove, za projekte masovnog uključivanja građana s područja općine Centar u sportske aktivnosti, za trenažne i takmičarske procese djece i mladih, te za zaštitu teniskih terena.

Za podršku sportskim organizacijama, projektima i pojedincima Općina Centar izdvojila je 45.000 KM.

Za implementaciju Akcionog plana strategije Općine Centar iz oblasti sporta izdvojeno je 30.000 KM, a za izgradnju sportskih sala izdvojeno je 40.000 KM.

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uvjete za život i mališanima siguran prostor za igru u ovogodišnjem budžetu ove lokalne zajednice izdvojeno je 100.000 KM za izgradnju i uređenje sportskih ploha, dječijih i ciciban igrališta, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!