Bosna i Hercegovina     | 27.03.2021. 10:11 |

Želimir Altarac - Čičak preminuo od posljedica koronavirusa

FENA Internet

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske glazbene pozornice Želimir Altarac-Čičak i dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva", preminuo je nakon borbe s koronavirusom tokom noći. Tu tužnu informaciju potvrdila je njegova supruga Edina Gugać.

On je bio smješten je u Respiratorni centar – zgrada stare hirurgije na KCUS-u i uprkos borbi ljekara, on je preminuo. S korona virusom borio se mjesec dana, a po riječima njegove supruge, 19. marta je prebačen na Podhrastove da bi ga potom 22. marta prebacili u Respiratorni centar, javlja N1. 

Želimir Altarac Čičak rođen je 21. augusta 1947. godine u Sarajevu. Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora bosanskohercegovačke i sarajevske muzičke scene, pionir disk-džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!