Bosna i Hercegovina     | 29.03.2021. 08:59 |

Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Donedavni ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić, reagirajući na izjavu Vladimira Leposavića, crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava "da će genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi", izrazio je u izjavi za Fenu uvjerenje da građani te zemlje neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. 

 U poruci građanima BiH, kazao je da mu je bila izuzetna čast da je, iako u kratkom vremenu, predstavljao Crnu Goru u "vašoj lijepoj državi".

- Također sam ponosan što sam uvijek bio protiv kleronacionalista i šovinista - naglasio je.

Obraćajući se direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću, kazao je kako je imao zadovoljstvo da ga upozna jula prošle godine u Potočarima na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.

- Razumijem Vašu zabrinutost povodom izjave jednog od članova Vlade Crne Gore, koji ne priznaje međunarodne institucije i civilizacijske vrijednosti. Ali budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici kao i svim nevinim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita Bosna i Hercegovina - poručio je doskorašnji ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'