Bosna i Hercegovina     | 29.03.2021. 11:47 |

Uručena donacija članicama Udruženja žrtava rata Foča 92-95

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Prilikom posjete načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića i dopredsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo Danijele Kristić Udruženju žrtava rata Foča 92-95, članice su izrazile potrebu za nabavkom industrijske mašine za šivanje, što im je u konačnici i omogućeno.

- Ovako skromne zahtjeve članica Udruženja ne mogu odbiti, što je samo mali dug prema ovim ženama koje su kao svjedoci pred raznim sudovima pomogle u osudi ratnih zločinaca. Kao načelnik mogu obećati da će Općina finansirati troškove iznajmljivanja prostora narednu godinu. Također želimo razmotriti mogućnost da pomognemo da proizvodi ovih vrijednih žena nađu plasman na tržištu - izjavio je Mandić.

Ponukan tom idejom, generalni direktor kompanije "Ziko" iz Zavidovića, koja se bavi izradom zaštitne odjeće i konfekcije, Ferid Mujanović je odlučio da se uključi u akciju te donira članicama Udruženja dvije u potpunosti reparirane mašine.

- Kompanija "Ziko", kao društveno odgovorna kompanija, posebno je osjetljiva na pitanje žena žrtava rata, jer više od 90 posto uposlenika naše kompanije čine žene i ova donacija je najmanje što smo mogli učiniti za ovo udruženje. Radujemo se ako smo bar malo doprinijeli realizaciji njihovih kvalitetnih projekata - izjavio je Mujanović prilikom primopredaje mašina za šivenje.

Udruženje žrtava rata Foča 92-95, koje je osnovano 2018. godine, okuplja žene žrtve rata, bivše logoraše, te članove porodica poginulih i nestalih. Članice ovog udruženja osim pomaganja u procesuiranju ratnih zločina također učestvuju u traženju nestalih, te vraćanju imovine koja je prisilno oduzeta prognanim iz Foče.

- Iskreno se zahvaljujemo kompaniji "Ziko" i njenom direktoru, te načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću na ovoj za nas veoma korisnoj donaciji. Ono što nas više od ove donacije raduje jeste činjenica da u BiH postoje ovakve kompanije i ljudi koji znaju prepoznati prave vrijednosti, koji cijene naš rad i podržavaju nas u aktivnostima - kazala je predsjednica Udruženja Halida Uzunović, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo