Bosna i Hercegovina     | 29.03.2021. 13:53 |

Tahirović: Prekinuti s negiranjem genocida u Srebrenici koji je sudski dokazan

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović osudio je izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića kojom negira genocid u Srebrenici. 

Leposavić je izjavio na sjednici Skupštine Crne Gore da će biti spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid 'kada se to nedvosmisleno utvrdi'.

- Nažalost, nastavljaju tradiciju koju Srbija ima dugi niz godina. Jedno vrijeme je u Crnoj Gori bio 'muk', nije se govorili ni protiv ni za kada je u pitanju genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i to je očit dokaz da je nova vlast pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića - ocijenio je Tahirović.

U izjavi za Fenu je pohvalio reakciju međunarodne zajednice koja je odmah reagovala na izjavu o negiranju genocida, posebno izdvojivši reakciju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

- To će na neki način dati do znanja i vlastima u Crnoj Gori da moraju prekinuti s negiranjem genocida u Srebrenici koji je i sudski dokazan - zaključio je Tahirović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!