Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 10:47 |

Četiri osobe iz Bihaća i Drvara uhićene zbog posjedovanja droge

FENA Saopćenje

LIVNO, 30. ožujka (FENA) - U koordiniranoj operativnoj akciji kodnog naziva "Bure", koju su u ponedjeljak, 29. ožujka, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Livnu proveli pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanske županije u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ), slobode su lišene četiri osobe iz Bihaća i Drvara, koje se sumnjiče da su sudjelovale u nabavci i daljnjoj distribuciji narkotičkih opojnih sredstava.

Kako su prenijeli iz Županijskog tužiteljstva u Livnu, na nekoliko lokacija na području Drvara i Bihaća izvršeni su pretresi više objekata i prijevoznih sredstava koje koriste osumnjičeni, a tom prilikom pronađena je veća količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom podsjeća na "cannabis sativu", kao i bijelog i smeđeg praha koje asociraju na opojne droge kokain i heroin.

Po njihovim riječima, pronađena je također i veća količina novca za koju se pretpostavlja da je pribavljena ilegalnom prodajom narkotika, razni mobiteli, vage za precizno mjerenje te lovačko i vojno naoružanje.

Nakon kriminalističke obrade, četiri osobe su uz službeno Izvješće predane na nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu, izdana je naredba za njihovo zadržavanje, te će tijekom dana, nakon analize izvješća i dostavljenih priloga, te donošenja naredbe o provođenju istrage, postupajući tužitelj odlučiti hoće li protiv osoba lišenih slobode nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu