Ekonomija     | 30.03.2021. 10:53 |

Prijavu poreza na dohodak porezni obveznici mogu podnijeti do 30. aprila 2021.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je porezne obveznike da do 30. aprila 2021. mogu podnijeti Prijavu poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 za 2020.

Napominju da su shodno odredbama Zakona o porezu na dohodak porezni obveznici dužni u roku propisanom za podnošenje porezne prijave u cijelosti izmiriti obaveze po osnovu poreza na dohodak za prethodni porezni period.  

Porezni obveznici su dužni Prijavu poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 s propisanom dokumentacijom koju prilažu uz tu prijavu dostaviti putem pošte na adrese nadležnih poreznih ispostava.

Sve informacije u vezi adresa na koje se može dostaviti Obrazac GPD-1051 porezni obveznici mogu dobiti putem telefona i e-maila. 

Porezna uprava Federacije BiH je u svim organizacionim jedinicama i na web stranici Porezne uprave Federacije BiH na linku http://www.pufbih.ba/v1/kontakti postavila obavještenja u vezi s radnim vremenom, brojevima telefona, faksa, e-mail-a i adresa organizacionih jedinica na koje porezni obveznici mogu dobiti potrebne informacije, saopćeno je iz te institucije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo