Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 13:06 |

Mandić, Kečo i Serdarević razgovarali o nastavku podrške zdravstvenim ustanovama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Vršiteljica dužnosti generalne direktorice JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" Amela Kečo i direktorica Organizacione jedinice "Dom zdravlja Centar" Sabina Serdarević boravile su danas u posjeti Općini Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

Između ostalog, razgovarano je o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata, otvaranju ambulanti porodične medicine Šip i Pionirska dolina, te nastavku podrške Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Domu zdravlja Vrazova.

V. d. direktorice Kečo izrazila je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što su toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavili dva službena vozila, te dva vozača koji prevoze uzorke sa punktova za testiranje na analizu, ali i medicinske timove na terenu. 

- Ova pomoć nam je zaista dobrodošla u svakodnevnom radu. Vjerujemo da će Općina Centar koja kontinuirano pomaže Dom zdravlja pomoći i pri kupovini neophodne medicinske opreme i pomagala, ali i u organizovanju prevoza teško pokretnih pacijenata. Ja se nadam da ćemo uspješno sarađivati i da ćemo na terenu zajednički rješavati sve probleme - kazala je Kečo.

Načelnik Mandić posebno je izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na energiji koju ulažu u vrijeme pandemije.

- U uslovima pandemije postajemo svjesni dodatnog značaja i važnosti jačanja zdravstvenog sistema. Općina Centar će učiniti dodatni napor i iznaći sredstva da bi se ambulanta na Šipu što prije stavila u funkciju, jer je vrijeme pandemije pokazalo da ulaganje u zdravstveni sistem postaje nulti prioritet, jednako važan kao i druge egzistencijalne potrebe. Stojimo na raspolaganju Domu zdravlja u potpunosti i budite sigurni da ćemo sve pristigle zahtjeve kada je u pitanju pomoć zdravstvenim ustanovama rješavati urgentno - kazao je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom