FENA biznis     | 31.03.2021. 09:16 |

SARADNJA RAIFFEISEN BANKE I ORGANIZACIJE „SUMERO“ TRAJE VEĆ 15 GODINA

FENA Saopćenje

PARTNERSKA SARADNJA RAIFFEISEN BANKE I ORGANIZACIJE „SUMERO“ TRAJE VEĆ 15 GODINA

·        Banka od 2005. godine podržava SUMERO na različite načine

·        Partnerstvo kao slikovit primjer doprinosa lokalnoj zajednici

U maju ove godine se navršava pet godina od otvorenja SUMERO centra za podršku osobama s invaliditetom u zajednici. Izgradnju ovog Centra donacijama je podržala i Raiffeisen banka zajedno sa brojnim drugim kompanijama.

U okviru Centra nalazi se Raiffeisen sala za edukaciju i osnaživanje koja predstavlja mjesto susreta, razmjene znanja, ali i novih pozitivnih priča. Sala nosi ime Raiffeisen obzirom da Banka, u skladu sa svojom strategijom održivosti, već 15 godina kontinuirano podržava SUMERO i nastojanja da se unaprijede prava, položaj i kvaliteta života osoba s intelektualnim teškoćama u našoj zemlji.

Kroz ovo uspješno partnerstvo omogućeno je uspostavljanje servisa podrške za samostalan život 140 osoba u 10 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine. Pozitivna priča koju njeguju Raiffeisen banka i SUMERO predstavlja i afirmativan primjer u zajednici, te ima uticaj na unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom i drugih marginaliziranih kategorija širom zemlje. Tome, također, doprinose i kampanje za podizanje svijesti i eliminacije predrasuda, kao i rad sa akademskom zajednicom kroz različite projekte.

U SUMERO centru se redovno organizuju predavanja za studente i mlade, edukativni programi, seminari, konferencije, druženja i slično, a rad Sumera je prilagođen i u uslovima aktuelne pandemije. Osigurana je stabilnost ključnih životnih potreba  i očuvanje mentalnog zdravlja korisnika podrške i uposlenih.

Podrška Raiffiesen banke doprinijela je mnogim lijepim pričama

Izdvajamo priču o fudbaleru Adnanu Haliloviću, dječaku koji je djetinstvo proveo u domovima za nezbrinutu djecu i zavodima za smještaj osoba s intelektualnim teškoćama, momku koji je hrabro prošao proces deinstitucionalizacije. Adnan danas živi dostojan život u lokalnoj zajednici, stanuje sa svoja dva druga. Aktivno se bavi sportom, trenira fudbal. Njegove životne troškove pokriva SUMERO uz podršku donatora među kojima je i Raiffeisen banka.  

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom