Sport     | 31.03.2021. 11:44 |

Ambasador Makoto i čelnici OKBiH o predstojećim OI 'Tokyo 2020'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH) Marijan Kvesić i potpredsjednici Milanko Mučibabić i Izet Rađo primili su u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Ita Makota i Tanaka Kiyotaka, šefa Ekonomskog odjela u toj ambasadi.

Makoto je, pored želje da upozna čelnike OKBiH, iskoristio posjetu da razgovara i o predstojećim Olimpijskim igrama (OI) „Tokyo 2020“, kao i o prošlosedmičnom paljenju Olimpijske baklje u Fukushimi.

Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić se zahvalio na posjeti, te je naglasio da je u ovim veoma delikatnim uslovima za rad i sport uopšte, veliko zadovoljstvo ugostiti ambasadora zemlje koja će za nekoliko mjeseci organizovati najveću smotru sporta - Olimpijske igre, te da će to biti još jedna pobjeda sporta i ideje olimpizma.

- Naši najbolji sportisti se marljivo pripremaju za ovo planetarno takmičenje, a mi u OKBiH činimo sve u vremenu pandemije da im obezbjedimo neophodne uslove za nastup i sportski uspjeh. Posebnu zahvalnost upućujemo Organizacionom komitetu OI „Tokyo 2020“ kao i Međunarodnom olimpijskom komitetu koji čine sve napore da ovo budu vrhunski organizovane igre. Naši prijatelji iz Japanske ambasade su na dispoziciji BH Timu te im se zahvaljujemo ovom prilikom - istakao je Kvesić.

Na OI „Tokyo 2020“, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Amel Tuka, Larisa Cerić, Mesud Pezer i Lana Pudar, a očekuje se kvalifikacija još nekoliko BH sportista do kraja kvalifikacionih rokova, saopćeno je iz OKBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom