Bosna i Hercegovina     | 31.03.2021. 13:13 |

Nešić:Tegeltija treba da podnese ostavku

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. marta (FENA) - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić poručio je da svi u BiH moraju uključiti crveni alarm zbog jučerašnjih procjena Instituta za medicinsko mjeriteljstvo da bi do jula ove godine u BiH od korone moglo da umre 10.000 ljudi, te da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija treba da podnese ostavku.

Nešić navodi da je zgražavajuća Tegeltijina izjava da nije odgovoran, jer je BiH do sada nabavila samo oko 180.000 doza vakcina, te da je zakazao COVAX. Ističe da Srbija nije dobila nijednu vakcinu iz COVAX-a, pa je revakcinisala više od milion građana.

- Volio bih da sam Tegeltiju makar jednom vidio da je otišao u Beograd i zamolio srpsku Vladu i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da BiH zajedno s njima kupi vakcine - kaže Nešić.

On podsjeća da u BiH dnevno umire 90 ljudi, da su bolnice prepune, a da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nije mrdnuo iz zemlje niti pokušao pokrenuti diplomatsku ofanzivu za nabavku vakcina - saopćeno je iz DNS-a.

- Cijena nesposobnosti vlasti, nažalost, svaki dan se plaća u ljudskim životima. To nisu i ne smiju biti statistički brojevi. To su ljudi sa svojim imenom, prezimenom i porodicom. Za ovu godinu dana, izgubili smo jednu prosječnu općinu u BiH. Što ova vlast prije ode, to će tragedija biti manja - smatra Nešić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo