Bosna i Hercegovina     | 01.04.2021. 08:42 |

Pionirska dolina i zoo vrt od danas počinje sa ljetnim režimom rada

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Rekreativno-zabavni centar Pionirska dolina i zoo vrt od danas počinje sa ljetnim režimom rada, koji prije svega podrazumijeva tretman i laganiju ishranu životinja te duži boravak životinja koje potiču iz toplijih krajeva u dvorištima nastambi.

- Od danas će i svi rekviziti biti na raspolaganju posjetiocima u punom kapacitetu. Autodrom, trampolina, vrteška, električni vozić, autići spremni čekaju svoje nove vozače i igrače, naravno uz obaveznu dezinfekciju i sve što epidemiološke mjere podrazumijevaju kako zdravlje djece ne bi bilo dovedeno u pitanje - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Ona navodi da će april u Pionirskoj dolini i zoo vrtu obilježiti i brojne prinove, rođenje mladunaca, povećanje stada lama, jelena, eland antilopa, vjerovatno i skupine lemura, a možda i vukova.

- Najnoviji stanovnici, majmuni giboni, će također u aprilu kada temperature budu više izlaziti u dvorište nastambe, ostrvo na jednom od jezera u centralnom dijelu - kazala je Hamza.

Istakla je da Pionirska dolina i zoo vrt vodi računa i o epidemiološkoj situaciji, na ulazu je odavno tunel za dezinfekciju, obavezna je upotreba maski, kao i poštivanje svih drugih epidemioloških mjera koje su na snazi u Kantonu Sarajevo.

Radno vrijeme Pionirske doline od danas je produženo sat vremena, odnosno za posjetioce bit će otvorena od 08.00 do 19.30 sati. 

- Cijene ulaznica nisu promijenjene, cjelodnevne su, stoga poziv svima da produženo radno vrijeme iskoriste i dođu nam u posjetu – kazala je Hamza.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom