Bosna i Hercegovina     | 01.04.2021. 09:19 |

Općinsko vijeće Vogošće izglasalo budžet za 2021. u iznosu od 14.266.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila FENA  - Budžet Općine Vogošća u Sarajevu od 14.266.000 KM izglasalo je Općinsko vijeće na online sjednici, saopćeno je iz te općine.

Na sjednici je usvojen i Program prioritetnih projekata u oblasti komunalne infrastrukture za 2021. godinu.

Utvrđena je prosječna konačna građevinska cijena po kvadratnom metru korisne površine u stambenoj izgradnji na području Općine Vogošća u 2020. godini, i to u iznosu od 961,85 KM. Utvrđena prosječna konačna građevinska cijena iz člana 2. ove Odluke služi kao osnovica za utvrđivanje visine naknade za pogodnost građevinskog zemljišta - rente za 1 m2 korisne površine te se renta utvrđuje množenjem osnovice s fiksnim procentom rente, utvrđene zakonom u zavisnosti od pripadnosti građevinskog zemljišta određenoj zoni. U Vogošći se visina rente kreće, u zavisnosti od zone, od 9,62 KM po metru kvadratnom, do 57,71 KM po kvadratu.

Usvojene su i izmjene i dopune pravila za mjesne zajednice s područja općine Vogošća. Donesena je odluka o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica. Prema toj odluci, izbori bi trebali biti održani 23.05.2021.godine.

Vijećnici su donijeli i Odluku o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća na području općine Vogošća za period 2021.-2025. godine.

Za općinskog pravobranioca ponovno je imenovan Kemal Kurtalić.

Imenovani su i Komisija za poslovne prostore i stanove, kao i Etičko vijeće časti.

Usvojeni su Izvještaj o radu i finansijski izvještaj JU „Kulturno-sportski centar“ Vogošća za period 01.01-31.12.2020. godine te Izvještaj o radu i finansijski izvještaj JP RTV Vogošća d.o.o. za 2020. godinu. Od predloženih informacija, izdvajaju se informacije o radu komunalnih preduzeća na području općine Vogošća u prošloj i njihov plan rada za tekuću godinu.                                                                                                                                                                                  

 

 

 

                                                                       

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'