Bosna i Hercegovina     | 01.04.2021. 15:48 |

Općina Novo Sarajevo ustupila na korištenje sanitetsko vozilo Općoj bolnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) -  Općina Novo Sarajevo danas je kao znak podrške u borbi s aktuelnom pandemijom Covid-19, Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"  ustupila na korištenje  ambulantno vozilo. 

Primopredaja  voizla je izvršena uz prisustvo načelnika Općine Novo Sarajevo  Hasana Tanovića i direktora Opće bolnice Ismeta Gavrankapetanovića. 

Dvojica  ljekara,  inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije.

Prof. Gavrankapetanović je, uz  veliku zahvalnost  za podršku koja je stigla od Općine Novo Sarajevo i načelnika Tanovića,  naglasio da će upotrebom  sanitetskog vozila biti  olakšan rad jer je  velika frekvencija  pacijenata i osoblja unutar bolnice. Posebno je istakao da je od toga važnija solidarnosti  i razumijevanje  koje pokazuju naše institucije. Informirao je načelnika Tanovića o trenutnoj situaciji u Covid odjelu, gdje je  već danima  na hospitalizaciji oko  200 pacijenata  te da  svakodnevno kroz Covid trijažnu ambulantu  prođe više od 100 pacijenata.  Naglasio je da  osoblje ulaže  maksimalne napore  i trudi se da odgovori zahtjevima naših građana i da se  svakom pacijentu pristupa multidisciplinarno, kako bi dobili  adekvatno liječenje.

Također, Gavrankapetanović je podsjetio da  svi pacijenti koji su liječeni u Općoj bolnici od  oboljenja Covid-19 , nakon otpuštanja, još tri mjeseca, nastavljaju  liječenje u postcovid ambulanti  ove ustanove,  kako bi se njihovo zdravstveno stanje ispratilo do kraja.

Načelnik Tanović je iskazao poštovanje i zahvalnost medicinskom osoblju za njihov predani rad i trud  u ovom teškom periodu  i obećao  nastavak  saradnje  i podrške kako bi svi zajedno što lakše izašli iz ove situacije, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'