Bosna i Hercegovina     | 01.04.2021. 17:10 |

Odvojeni sastanci ministra Cikotića s ambasadorima Japana i Rumunije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić održao je danas odvojene sastanke sa ambasadorom Japana u BiH Makoto Itom i ambasadorom Rumunije u BiH Antonom Pacuretuom.

Cikotić je upoznao ambasadora Ita sa ključnim izazovima sa kojima se suočava BiH, među kojima je najaktuelnija migrantska situacija. Istakao je da je zahvaljujući mjerama koje je poduzelo Ministarstvo sigurnosti BiH zajedno sa nadležnim agencijama, značajno poboljšana situacija u ovoj oblasti, a u narednom periodu Ministarstvo će nastaviti jačanje kapaciteta i uslova za efikasno upravljanje migracijama. 

Pozitivno je ocijenjena najavljena podrška Vlade Japana institucijama BiH, prvenstveno kroz nabavku opreme za policijske agencije nadležne za upravljanje migracijama, a što uključuje i visokosofisticiranu opremu za Graničnu policiju BiH.

Tokom sastanka s ambasadorom Pacuretuom naglasak je bio na jačanju bilateralne saradnje između BiH i Rumunije, posebno u oblasti sigurnosti. Istaknuto je da postoji prostor za jačanje odnosa kroz zajedničko suzbijanje organiziranog kriminala, intenziviranje operativne policijske saradnje i razmjenu informacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom