Ekonomija     | 02.04.2021. 10:18 |

Objavljena lista korisnika za dodjelu bespovratnih sredstava projekta EU4AGRI

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - S ciljem podrške poljoprivredno-prehrambenom sektoru, Evropska unija je kroz projekat EU4AGRI podržala investicije 16 bosanskohercegovačkih preduzeća, obrta i zadruga sa ukupno 3,51 milion KM bespovratnih sredstava.   

Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, koji je bio otvoren od 30. jula do 30. septembra 2020., pristigle su 74 prijave od kojih je njih 16 ispunilo propisane uslove. Tih 16 odabranih projekata predstavilo je investicije vrijedne ukupno 7,05 miliona KM, od čega će projekat EU4AGRI finansirati 3,51 milion KM.  

To su MADI d.o.o. Tešanj, Mljekara Pađeni d.o.o. Bileća, Vimar Groupe d.o.o. Visoko, Žuvela - HB d.o.o. Stolac, Kuća prirode d.o.o. Sarajevo, Ognjište d.o.o. Banja Luka, ZP Komerc Bijeljina, SZR Klanica Sara Brod, Meggle Mljekara d.o.o. Bihać, Mlin Pavlović d.o.o. Bijeljina, Ml Tulumović d.o.o. Laktaši, Velvet Trade d.o.o. Vogošća, MI Semko d.o.o Visoko, Ajdin-Trade d.o.o Visoko, ĐURIĆ d.o.o. Modriča i Voćar d.o.o. Brčko.

Javni poziv je bio otvoren za preduzeća, obrte/preduzetnike i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 posto javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave mogao je aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM (bez PDV-a), te je morao osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35 posto iznosa predložene investicije.

Projekt EU4AGRI će i u budućnosti nastaviti s podrškom poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, te se očekuje objavljivanje novog javnog poziva za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u junu 2021., saopćeno je iz UNDP-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom