Bosna i Hercegovina     | 02.04.2021. 15:30 |

Federalno ministarstvo zdravstva: Obilježimo Uskrs u krugu najuže obitelji

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 2. aprila FENA - Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, zbog velikog rizika od epidemije, poziva sve vjernike da Uskrs obilježe u kući, isključivo s osobama iz vlastitog kućanstva, a svojoj rodbini, prijateljima i susjedima upute čestitke putem telefona ili drugih komunikacijskih tehnologija koje osiguravaju izbjegavanje kontakata.

- Pandemija koronavirusa koja je promijenila naše živote uvjetuje i način u kojem će se dočekati i obilježiti najveći kršćanski blagdan Uskrs. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija u Bosni i Hercegovini, u periodu kada bilježimo stalni porast broja oboljelih, hospitaliziranih pacijenata i smrtnih ishoda, izrazito je nepovoljna i zahtIjeva zajednički odgovor i visoku razinu opreza svih građana naše zemlje. Posebno zabrinjavaju podaci koji ukazuju na veliki porast broja zaraženih u populaciji iznad 65 godina koja je, kao što je poznato, u najvećem riziku od razvoja težih oblika bolesti te nažalost smrtnih ishoda. Stoga je neophodno da starije osobe i kronični bolesnici ograniče izlazak iz svojih domova te rigorozno smanje kontakt s ljudima izvan vlastitog kućanstva - citat je iz saopćenja. 

Svjesni činjenice da je Uskrs i obiteljski blagdan, ali i uzimajući u obzir izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju, iz Ministarstva zdravstva apeluju vjernicima da ovaj veliki blagdan obilježe u krugu najuže obitelji, odnosno vlastitog kućanstva i maksimalno ograniče kontakte s drugim osobama.

- Na taj način štitimo sebe, svoju obitelj i svoju zajednicu. Sva veća okupljanja, čak i s rodbinom izvan kućanstva, sa sobom nose rizik od širenja infekcije te svi zajedno moramo iskazati najviši stepen odgovornosti prema najranjivijim na koronavirus među nama, a tu su starije osobe i kronični bolesnici. Brigu za najbliže i druge u ovim vremenima dokazujemo kroz držanje distance. Prihvatite i poštujte preporuke zdravstvenih djelatnika i profesionalaca kako bi smanjili mogućnost infekcije koronavirusom - navelo je Ministarstvo zdravstva.

- Svim katolicima u Bosni i Hercegovini te inozemstvu želimo sretan i blagoslovljen Uskrs - navedeno je također.

 
 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo