Svijet     | 05.04.2021. 13:11 |

Grčka obećala dodatnu finansijsku pomoć preduzećima pogođenim pandemijom

FENA Internet

ATINA, 5. aprila (FENA) - Grčka će obezbijediti veću finansijsku pomoć preduzećima pogođenim koronavirusnim restrikcijama u aprilu, rekao je ministar finansija u ponedjeljak, dok su se trgovine otvarale uprkos velikom broju zaraženih.

Prošle sedmice vlada je najavila ukidanje nekih restrikcija kako bi ublažili "pandemijski umor" zbog lockdowna, omogućavajući malim trgovinama koje prodaju neesencijalne proizvode da se ponovo otvore.

Prema pravilima, kupci se moraju zakazati za ulazak u trgovinu i pridržavati se trosatnog ograničenja za kupovinu, a trgovci ne mogu dopustiti više od jednog kupca na 25 kvadratnih metara, javlja Reuters.

Mjera isključuje tržne centre i robne kuće na području Atine koji će i dalje biti zatvoreni, a u tri regije s velikom stopom zaraze, uključujući veliki grad Solun na sjeveru, trgovine će ostati zatvorene.

Grčka se prošle godine nosila s prvim valom pandemije bolje od mnogih drugih zemalja u Evropi, ali njene zdravstvene službe, oslabljene desetogodišnjom finansijskom krizom, bile su pod velikim pritiskom jer se broj slučajeva ove godine naglo povećao.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'