Svijet     | 06.04.2021. 08:37 |

Tropski ciklon u Indoneziji izazvao poplave i klizišta, 128 poginulih

FENA Internet

JAKARTA, 6. aprila  (FENA) - Spasioci su u utorak tražili desetke ljudi nestalih na udaljenim otocima jugoistočne Indonezije, očekujući još žrtava nakon tropskog ciklona u kojem je poginulo najmanje 128 ljudi.

Helikopteri su u potrazi za preživjelima, a 72 osobe  su do sada prijavljene kao nestale na otocima Istočna Nusa Tenggara, gdje je tropski ciklon Seroja donio jak vjetar i jake kiše koje su pokrenule poplave i klizišta.

Amaterski video, koji je lokalni dužnosnik snimio u selu Tanjung Batu na otoku Lembata, gdje se nalazi vulkan Mount Ile Lewotolok, prikazuje srušena stabla i velike stijene hladne lave koje su zdrobile domove nakon što ih je ciklon izbacio, prenosi Reuters.

Vlasti su saopćile da bi broj poginulih mogao porasti nakon što spasioci dođu do izoliranijih područja. Slike iz tog dijela Indonezije pokazale su srušena stabla, uzburkano more i drvene domove poravnane olujom i krhotine koje plutaju u blatnoj poplavnoj vodi.

Raseljeno je najmanje 8.424 ljudi, pogođeno gotovo 2.000 zgrada, uključujući bolnicu, a više od 100 domova teško je oštećeno ciklonom koji se do utorka ujutro preselio iznad Indijskog okeana.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom