Bosna i Hercegovina     | 06.04.2021. 10:44 |

Džaferović: Pobijedio je slobodarski duh Sarajeva (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, položili su cvijeće na Šehidskom mezarju „Kovači“ i na mezaru prvog predsjedsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.  

Džaferović je svim građanima Sarajeva čestitao Dan grada Sarajeva, dan oslobođenja Sarajeva od fašizma u Drugom svjetskom ratu.    

Po njegovim riječima, ovo je prilika da još jedanput potvrdimo svoje opredjeljenje da ćemo i Sarajevo i cijelu Bosnu i Hercegovinu graditi na principima antifašističke tradicije, na principima ravnoprvanosti svih naroda i svih građana u cijeloj BiH.

- Ovo je, također, prilika da se sjetimo jedne barbarske opsade grada Sarajeva koja je započela u ovo vrijeme prije 29 godina, da se prisjetimo herojske odbrane grada Sarajeva. Tada je barbarstvo poraženo, civilizacijski principi koji su branjeni u Sarajevu su pobijedili. Pobijedio je slobodarski duh Sarajeva - naveo je Džaferović.

Ovo je, dodao je on, također prilika da kažemo da postoje brojni oni koji su učestvovali u opsadi Sarajeva, koji su bjesomučno četiri godine ubijali Sarajevo i njegove stanovnike, a da nisu odgovarali za to.

- To je posao pravosudnih institucija BiH. Samo su neki odgovarali, brojni izvršioci nisu odgovarali. Oni moraju da odgovaraju - smatra Džaferović.

Napomenuo je i da je ovo vrijeme pandemije koronavirusa, te je pozvao sve snage u BiH da se ujedine u borbi protiv pandemije. Prije svega je pozvao građane BiH da se pridržavaju strogo epidemioloških mjera.

- Situacija i stanje je teško. Potrebna nam je jedinstvena akcija. Pozivam sve društvene aktere da se suzdrže od bilo kakvog senzacionalizma, od bilo kakvih špekulacija, jer to sve skupa dodatno uznemirava građane, bh. javnost. Prepustimo zdravstvenim autoritetima i nadležnim državnim institucijama da se bave pitanjima koja su vezana za borbu protiv pandemije. Jedno tako ona može biti uspješna - poručio je Džaferović.   

Pogledajte: https://fena.ba/video/5684

Preuzmite: https://drive.google.com/drive/folders/1Pmsm6IMt0hrTk0g1_HUlHnyZc2hFcsWT?usp=sharing

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo