Ekonomija     | 07.04.2021. 13:28 |

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku dala pozitivno mišljenje o više akata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Na sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dato je pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu (Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine primjenom višefaznog programskog pristupa) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Također, pozitivno mišljenje dato je za Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke Koridor Vc „Medakovo-Poprikuše“, te Amandmana br. 2 na Ugovor o finansiranju zaklјučen između BiH i Evropske investicione banke  19. maja 2014. godine u Sarajevu i 5. juna 2014. godine u Luksemburgu, s povremenim naknadnim izmjenama („Ugovor o finansiranju“) - Distribucija električne energije u BiH/B. 

Komisija je dala pozitivno mišljenje, te Domu preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za polјoprivredni razvoj (IFAD) za Projekat polјoprivrednog razvoja i ruralnih preduzeća (READP), te Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2018. – 2020. za 2019. godinu između Evropske unije koju predstavlјa Evropska komisija i BiH koju predstavlјa Direkcija za evropske integracije i Vlade Crne Gore, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'