Bosna i Hercegovina     | 07.04.2021. 15:01 |

Sjednicom Predsjedništva DF-a obilježena osma godišnjica osnivanja ove stranke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Radno-svečana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte (DF), povodom osme godišnjice osnivanja ove stranke, održana je danas u Sarajevu.

- U osam godina DF je interes države i građanski princip političke organizacije Bosne i Hercegovine stavljao u prvi plan djelovanja iako je to nekada značilo da će Stranka i njeni članovi biti izloženi žestokim javnim kritikama zbog, možda nepopularnih, ali nužnih poteza, zaključeno je na sjednici - saopćeno je iz DF-a.

Također, članovi Predsjedništva zaključili su da je "Demokratska fronta radila i na okrupnjavanju lijeve - građanske političke opcije kao alternative etno-nacionalnim podjelama koje propagiraju oni koji se u ovom momentu čine jačim nego ikada, te da će DF na tome raditi i u narednom periodu", o čemu je posebno razgovarano u radnom dijelu sjednice.

Stanje s pandemijom koronavirusa tema je o kojoj se, također, razgovaralo na sjednici Predsjedništva, te je konstatirano da su "zastupnici DF-a na svim nivoima vlasti pokazali odgovornost u borbi s pandemijom u vidu svakog mogućeg pritiska na Vladu Federacije BiH i Vijeće ministara BiH da nabavka vakcina i početak vakcinacije bude prioritet u radu svih predstavnika vlasti".

Kako iz DF-a nadalje navode, sjednica Predsjedništva Stranke održana je u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Kantonu Sarajevo i Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Svim članovima i simpatizerima, svim građanima koji prepoznaju vrijednosti za koje se borimo i u toj borbi nas podržavaju, čestitamo Dan osnivanja i djelovanja Demokratske fronte - navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom