Stranačke aktivnosti     | 07.04.2021. 15:21 |

Zajedničko saopćenje za javnost SDP-a, Naše stranke i Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva zakazan je za četvrtak 8. aprila 2021. godine. Gradsko vijeće trebalo bi okončati izbor gradonačelnika i njegovih zamjenika, a tim povodom oglasili su se i predsjednici SDP-a, Naše stranke i Naroda i Pravde.

 

U zajedničkoj izjavi Nermina Nikšića, Predraga Kojovića i Elmedina Konakovića navodi se kako je sutrašnja sjednica prilika da se proces izbora gradonačelnika i njegovih zamjenika okonča uprkos različitim opstrukcijama i potencijalnim nezakonitim radnjama o čemu će konačnu riječ dati nadležno tužilaštvo.

 

„Nažalost, naša časna namjera da gradonačelnik Sarajeva bude cijenjeni Bogić Bogićević sabotirana je nečasnim metodama aktuelnog gradonačelnika Abdulaha Skake i njegove stranke što je dovelo do odustajanja Bogića Bogićevića od kandidature. SDP je nakon toga za gradonačenicu Sarajeva kandidirao Benjaminu Karić (rođ. Londrc) , dok kandidati za zamjenika gradonačelnika ostaju Haris Bašić (NiP) i Anja Margetić (Naša stranka). SDP, Naša stranka i Narod i Pravda u Gradskom vijeću su osigurali potpise 15 vijećnika koji će podržati izbor nove gradonačelnice i njenih zamjenika, a pozivamo i druge stranke i vijećnike da nam se pridruže. Radeći kao tim i stavljajući interese građana Sarajeva na prvo mjesto, vjerujemo da će buduća gradonačelnica i zamjenici odgovorno obavljati povjerene dužnosti ostvarujući značajne rezultate. Nova administracija će rad gradske vlasti učiniti boljim i transparentnijim“, navodi se u zajedničkoj izjavi predsjednika stranaka koji u Gradskom vijeću Sarajeva imaju većinu.

 

Iz SDP-a, Naše stranke i Naroda i Pravde očekuju da se izabrani gradski vijećnici ponašaju odgovorno te ih pozivaju da ne opstruiraju i dodatno srozavaju izbor čelnika gradske uprave.

 

„Neprisustvovanje sjednici i neosiguravanje kvoruma te eventualni novi pokušaji kupovine ruku u režiji Abdulaha Skake nikako nisu niti mogu biti u interesu demokratskog procesa. Poštovanje volje birača osnova je svakog demokratskog društva i vjerujemo da će se sutra pokazati kome su interesi građana ispred vlastitih i stranačkih interesa. Predloženi kandidati za gradonačelnicu i njene zamjenike održavaju vrijednosti multietničkog Sarajeva i zaslužuju priliku pokazati da vlast može i treba raditi odgovorno, transparentno i učinkoviti na zadovoljstvo svih građana“, kaže se na kraju zajedničke izjave.

 

Nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za četvrtak 8. aprila 2021. u 10 sati.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom