Bosna i Hercegovina     | 08.04.2021. 08:05 |

Dom naroda PSBiH danas o smjeni ministra Miloša Lučića

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas  trebalo da razmatra Odluku o potvrđivanju smjene ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića.

Odluku o smjeni ministra Lučića donio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, jer je Demokratski narodni savez (DNS), na čiji je prijedlog Lučić imenovan za ministra, napustio vladajuću koaliciju i prešao u opoziciju.

S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara BiH u svom radu nema podršku predstavnika DNS-a u Predstavničkom domu PSBiH, donesena je ovakva odluka - navodi se u njenom obrazloženju.

Odluku je na posljednjoj sjednici potvrdio Predstavnički dom državnog parlamenta, a stupit će na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu Doma naroda trebalo bi da se nađe i zahtjev delegata Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH, kao i principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Delegati bi, između ostalog, trebali razmatrati i izvještaje komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, te o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo