Bosna i Hercegovina     | 08.04.2021. 16:53 |

Tadić i dužnosnici Tužiteljstva pri MRMKS-u o saradnji i razmjeni informacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO/DEN HAAG, 8. aprila (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, zajedno sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine, razgovarala je danas putem video-konferencije s dužnosnicima Tužiteljstva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove (MRMKS) u Den Haagu.

Ključna tema razgovora odnosila se na zajednički projekat koji bi trebao biti realiziran u narednom periodu, a koji će obuhvatiti bitne elemente saradnje dvaju tužiteljstava u proteklom periodu, kao i analizu učinka i rezultata saradnje.

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo MRMKS u Den Haagu imaju dobru i kontinuiranu suradnju, kako u zajedničkoj razmjeni informacija i dokaza u predmetima, tako i u procesu i aktivnostima traženja nestalih osoba, te saradnji i komunikaciji sa predstavnicima udruženja žrtava i oštećenih u predmetima ratnih zločina, saopćeno je iz državnog tužiteljstva.

Kako se u saopćenju navodi, glavna tužiteljica Gordana Tadić, upoznala je kolege u MRMKS, da Tužiteljstvo BiH, uprkos ograničenjima prouzročenim pandemijom Covid-19, uspjeva realizirati radne aktivnosti u predmetima ratnih zločina, kao i aktivnosti u skladu sa Revidiranom državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina. 

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo pri MRMKS, nastavit će kontinuiranu saradnju u narednom periodu, te će se redoviti sastanci nastaviti i u budućnosti, navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta