Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Naša stranka Stari Grad: Podzemna garaža u Starom Gradu nije bila dio sporazuma Četvorke

Ibrahim Hadžibajrić, gostujući jutros na TVSA, rekao je da je sporazum četiri stranke, koji je u augustu 2020. potpisao i on u ime svoje stranke NBL, sadržavao i izgradnju podzemnog, dvoetažnog parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović.

Tim povodom reagovali su iz Općinskog odbora Naše stranke Stari Grad:

„Sporazum Četvorke je u cijelosti dostupan javnosti i u njemu se nigdje ne spominje gradnja parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović. Pominje se uopšteno gradnja novih i unapređenje postojećih parkinga, međutim potpisano je da svaka nova gradnja mora biti u skladu s postojećim propisima, a sporazum također propisuje i brigu za kvalitetnu životnu sredinu, okoliš te podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije. Izgradnja podzemne garaže u Starom Gradu je u suprotnosti sa svim navedenim. Da je bila dio sporazuma Četvorke, vijećnici Naše stranke u Općinskom vijeću Stari Grad bi je podržali, a ne glasali protiv nje kao protiv urbicidnog projekta. I ne samo da su glasali protiv, nego su i podnijeli inicijativu za stavljanje van snage spornih odluka u vezi s ovim projektom o čemu će se svi vijećnici izjasniti na sljedećoj sjednici. Umjesto što nas naziva politikantima i manipulatorima neka uputi javnost na dokument Četvorke da sama prosudi koga se ustvari može nazivati takvim.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.