Svijet     | 08.04.2021. 18:32 |

Mozambik-Dvanaestorici radnika na plinovodu, moguće stranaca, odrubljene glave

FENA Internet

JOHANNESBURG, 8. aprila (FENA) - Dvanestorici ljudi, moguće stranaca, odrubljene su glave u napadu za koji je preuzela odgovornost Islamska država u gradu Palmi na sjeveru Mozambika, izjavio je lokalni policijski zapovjednik državnom emiteru programa.

Zapovjednik Pedro da Silva izjavio je novinarima koji su obilazili grad, u blizini projekta provođenja prirodnog gasa vrijednog 60 milijardi dolara, da ne može biti siguran u nacionalnost 12 ljudi, ali kako vjeruje da su stranci jer su svi bili bijelci.

- Oni su zavezani i odrubljene su im glave ovdje - izjavio je on o snimku emitiranom na TVM u srijedu, dok je pokazivao na područja nagomilane zemlje na kojima je, kako je rekao, i sam ukopavao tijela.

Pobunjenici povezani s Islamskom državom sve su aktivniji od 2017. godine u sjevernoj pokrajini Cabo Delgado u kojoj se nalazi Palma, iako je nejasno imaju li jedinstven cilj.

Regionalni čelnici iz zemalja među kojima su Južna Afrika, Zimbabve i Bocvana sastali su se u mozambičkoj prijestonici Maputu u četvrtak kako bi razmotrili odgovor na pobunu, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana