Bosna i Hercegovina     | 09.04.2021. 12:46 |

Dva državljana Pakistana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

FENA Saopćenje

ZVORNIK, 9. travnja (FENA) - Pripadnici Jedinice granične policije (JGP) Zvornik u četvrtak su u ranim jutarnjim satima lišili slobode dvojicu državljana Pakistana, nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 13 muških punoljetnih osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno na području općine Zvornik, u mjestu Tršić, kada su pripadnici ove jedinice uočili i zaustavili čamac koji je plovio rijekom Drinom iz Republike Srbije prema teritoriju BiH, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH i prema naredbi suca za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe koje su upravljale čamcem, osumnjičene za činjenje kaznenog djela "krijumčarenje osoba".

Čamac kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali koji potiču iz činjenja kaznenog djela, privremeno su oduzeti. Dva osumnjičena državljana Pakistana jutros su uz Izvještaj o kaznenom djelu predani tužitelju Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje, dok su krijumčareni migranti, koji su izjavili da dolaze iz Pakistana, predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Iz GP-a BiH podsjećaju da su pripadnici JGP Zvornik, 2. travnja, na istom mjestu spriječili krijumčarenje državljana Pakistana i Afganistana, a za to kazneno djelo su također osumnjičeni državljani Pakistana, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'