Sport     | 09.04.2021. 13:23 |

Odbojkašice BiH okupljaju se 20. aprila u Kaknju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Nakon što je selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić objavio uži spisak odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021., danas je u Kaknju održana pres-konferencija povodom nastupa bh. tima u kvalifikacionom turniru u Latviji i CEV Srebrenoj ligi.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić kazao je da je ovo velika prilika da bh. odbojka napravi novi iskorak. Istakao je da je zadovoljan odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima te da veoma ambiciozno ulaze u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo te turnire Srebrene lige.

Direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija  izjavio je da Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport te da se nada da će ovaj grad  u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.

Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja kada putuju u Latviju (Daugavpils) na prvi kvalifikacioni turnir. Nakon turnira   vraćaju se u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.

U F-grupi  sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još se nalaze Slovenija, Češka i Latvija.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'