Bosna i Hercegovina     | 09.04.2021. 13:27 |

Francuska ambasada - Smrt generala Divjaka veliki gubitak za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Francuska ambasada i Francuski Institut u BiH sa velikom tugom primili su vijest o smrti generala Jovana Divjaka, bosanskog patriote koji je stao u odbranu Bosne i Hercegovine i Sarajeva tokom rata 90-tih godina.

- Veliki humanista, čovjek iz kulture i snažnog intelekta, general Jovan Divjak cijeli svoj život bio je solidaran posebno sa najranjivijim i zaboravljenim, kao što su mladi Romi kojima je omogućio da završe visoke studije, na šta je bio ponosan. Hiljade mladih Bosanaca dobili su priliku da studiraju zahvaljujući udruženju 'Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu', čiji je osnivač, a koje je Ambasada Francuske u BiH kontinuirano podržavala - saopćeno je iz Ambasade. 

Francuska oplakuje generala Jovana Divjaka i kao velikog frankofonog prijatelja Francuske i Francuza, prvog Bosanca dobitnika Legije časti, najvećeg francuskog odlikovanja.

Francuski institut i francuska ambasada u BiH izražavaju svoje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Jovana Divjaka, a čija je "smrt veliki gubitak za Bosnu i Hercegovinu".

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu