Bosna i Hercegovina     | 09.04.2021. 15:26 |

Predložen pritvor za dvojicu državljana Pakistana zbog kijumčarenja migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za Baita Ullaha Nurzaija (1995.), te Hassana Alija (1994.), obojica državljani Pakistana.

Postupajući u 24-satnom dežurstvu, tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je o aktivnostima Granične policije BiH, koji su na području mjesta Tršić, općina Zvornik, ponašli i lišili slobode dvojicu državljana Pakistana, osumnjičenih za krijumčarenje skupine od sedam ilegalnih migranata, među kojima je bilo i malodobnih osoba.

Nakon uhićenja osumnjičenih, zaplijenjen je čamac, kao plovilo korišteno za krijumčarenje migranata preko vodene granice na rijeci Drini.

Krijumčarenje ilegalnih migranata koji ne ispunjavaju uvjete za ulazak i boravak u BiH, na ovom području izuzetno je rizično zbog opasnosti od utapanja krijumčarenih osoba.

Osumnjičeni su privedeni postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji bi odlaskom iz BiH postali nedostupni bh. pravosuđu. 

Ilegalni migranti predati su u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana