Bosna i Hercegovina     | 11.04.2021. 11:41 |

Studentski zbor SUM-a organizira dvije radionice za maturante

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - Studentski zbor i Karijerno savjetovalište Sveučilišta u Mostaru (SUM) organiziraju online radionice "Odabir studija i zanimanja" i "Psihološka priprema za prijemni ispit i studij", s ciljem pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij.

Prva radionica "Odabir studija i zanimanja" održat će se u ponedjeljak, 12. travnja, s početkom u 16 sati, dok će se radionica "Psihološka priprema za prijemni ispit i studij" održati tjedan kasnije, odnosno u ponedjeljak, 19. travnja, u 16 sati. Radionice će voditi voditeljica Karijernog savjetovališta SUM-a Ivona Čarapina Zovko, a održat će se putem Google Meet aplikacije, priopćeno je iz Studentskog zbora mostarskog Sveučilišta.

Tijekom radionice maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti i slično). Proći će se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija, ali i kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija, te će im se ukazati na različite aspekte podrške.

Cilj je radionice pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij.

Tijekom radionica pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom, a ukazat će se i na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij.

"Studentski zbor i Karijerno savjetovalište SUM-a organiziraju ovu online radionicu kako bi pomogli budućim studentima pri izboru studija. Trenutno se maturanti nalaze pred velikom odlukom u životu, koji studij upisati, i nadamo se da ćemo ovom online radionicom olakšati, ili na neki način pojednostavniti izbor. Pozivam sve maturante da se prijave na ove radionice koje će im sigurno pomoći. Nakon organiziranja besplatnih priprema za maturante, koje su još u tijeku, Studentski zbor na ovaj način još jednom je pokazao koliko su mu važni budući studenti", kazala je koordinatorica za tečajeve i edukaciju Studentskog zbora SUM-a Antonija Vujeva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!