Stranačke aktivnosti     | 12.04.2021. 07:36 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost - reakcija OO SDA Ilidža na press konferenciju Elmedina Konakovića

Danas je vlasnik političkog projekta "Narod i Pravda" održao jednu od svojih uobičajenih stand-up predstava. Iskoristio je priliku da "udrobi" nekoliko tema, koje je loše i površno obradio, baš onako kako sve u svom životu radi. Međutim, važno je naglasiti da je on to učinio u toku izborne šutnje, baš kao što je učinio i na dan proteklih lokalnih izbora u BiH. Stoga, pozivamo CIK da ga i ovog puta novčano kazni. 

Elmedin Konaković je sramno, bez ustezanja, na očevid kompletne javnosti u Bosni i Hercegovini, optužio rahmetli Amera Ćenanovića, nekadašnjeg načelnika općine Ilidža i predsjednika OO SDA Ilidža, za zloupotrebe i nezakonite radnje u procesima vezanim za izgradnju naselja "Tibra" na Stupu. Ovaj neljudski čin optuživanja našeg velikana, voljenog i izuzetnog načelnika koji je svojom predanošću i iskrenim čestitim rado postavio visoko ljestvicu za sve poslije njega u historiji općine Ilidža, govori da njemu ništa nije sveto, i  upravo najbolje govori o njegovoj odrođenosti od našeg naroda.

Također, u napadima koje Konaković simulira na press konferenciji prema SDA i predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, zaboravlja da je Haris Bašić, novoizabrani dogradonačelnik Sarajeva, bio dugogodišnji šef Kabineta člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, bez obzira što mu je majka bila pomoćna tužiteljica u montiranom procesu 1983., protiv Alije Izetbegovića i skupine "Mladi Muslimani". Time je Izetbegović potvrdio koliko je fokusiran na okupljanje i međusobno razumijevanje, a ne razjedinjavanje, upravo suprotno onome što vlasnik NiP-a radi.

Međutim, da nije baš sve onako kako predstavlja Elmedin Konaković, govori i činjenica da je trenutni načelnik općine Ilidža u to vrijeme obavljao više funkcija u SDA. U periodu o kojem govori vlasnik NiP-a, Konaković, Muzur je obavljao funkcije šefa Kluba vijećnika SDA u OV Ilidža, predsjednika Asocijacije mladih SDA Ilidža, člana Predsjedništva AM SDA BiH, potpredsjednika KO AM SDA Sarajevo i člana IO SDA Ilidža.

Osim toga, dok je Muzur u Travniku vodio predizbornu kampanju, mentor Konaković je ponovo kršio predizbornu šutnju.

Muzur će sličnu press konferenciju imati sutra ili prekosutra, poentirajući na "divnim" rezultatima, ostvarenim tokom prvih 100 dana mandata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'