Bosna i Hercegovina     | 12.04.2021. 13:28 |

Hadžibajrić potpisao ugovore o finansijskoj podršci CK Stari Grad i MDD Merhamet

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisao je danas ugovore o finansijskoj podršci radu Crvenog križa Stari Grad i Muslimanskog dobrovoljnog društva "Merhamet".

Sredstva će biti iskorištena za pomoć socijalno ugroženim građanima, osobama koje su zbog pandemije korona virusa ostale bez posla, te za finansiranje proizvodnje povrća i tjestenine na farmi MDD Merhamet u Zavidovićima.

Iako je smanjen priliv sredstava u budžetu, podrška tim organizacijama, kako je istakao Hadžibajrić, nikada nije bila upitna jer oni rade s najugroženijim kategorijama stanovništva.

- Mi kontinuirano pomažemo ove dvije organizacije i u posljednjih dvanaest godina za podršku Merhametu izdvojili smo oko 244.000 KM, dok smo za Crveni križ Stari Grad izdvojili oko 275.000 KM. Ove godine smo budžetom planirali grant od 10.000 KM za Merhamet i 20.000 KM za Crveni križ i nadam se da će našim građanima ovo biti od velikog značaja - istakao je načelnik Hadžibajrić.

Uime MDD Merhamet ugovor je potpisao generalni sekretar društva Sidik Aždahić koji se iskreno zahvalio uime korisnika Merhametovih usluga načelniku Hadžibajriću i Općini Stari Grad.

- Sredstva usmjeravamo na naše imanje u Zavidovićima gdje na godišnjem nivou proizvodimo 70 tona povrća i oko 20 tona tjestenine, a sve se dijeli našim korisnicima diljem Bosne i Hercegovine. Većina proizvoda se plasira kroz naše narodne kuhinje. Od sutra, odnosno početka mjeseca Ramazana počinjemo s distribucijom prehrambenih paketa - izjavio je Aždahić.

Dodao je da MDD Merhamet ima oko 8.000 korisnika na nivou BiH, ali vode brigu i o migrantskoj populaciji na području Tuzle, a djelimično i na području USK.

Također i sekretar Crvenog križa Stari Grad Edina Mirojević je uz izraze zahvalnosti, navela da će sredstva iskoristiti za realizaciju aktivnosti CK-a križa, pomoć socijalno ugroženim građanima i osobama koji su zbog pandemije ostale bez posla, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo