Bosna i Hercegovina     | 12.04.2021. 19:14 |

Godišnjica: Stranka za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti opravdala taj naziv

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Stranka za Bosnu i Hercegovinu (S BiH) saopćila je da je period od 25 godina od osnivanja obilježen upornom i beskompromisnom borbom za cjelovitu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu u kojoj će svi njeni narodi i građani uživati jednaka prava na cjelokupnoj teritoriji. 

- Stranka za Bosnu i Hercegovinu uvijek je imala osjećaj za potrebe običnog čovjeka, penzionera, demobilisanog borca, člana šehidske porodice, invalida, radnika i kad smo god bili u prilici poboljšati njihov status to smo činili - navodi se.

U saopćenju za javnost Press službe S BiH Glavni odbor i Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu čestitaju, članovima i simpatizerima te stranke 25 godina postojanja tog političkog subjekta i zahvaljuju za povjerenju koje im je ukazano.

- Kad se osvrnemo na rad ove političke stranke u proteklim godinama jasno je da je, od dana osnivanja pa sve do danas, u potpunosti opravdala svoj naziv - saopćeno je.  

Stranku za Bosnu i Hercegovinu osnovala je 13.aprila 1996. godine,  prije tačno 25 godina, grupa patriota i intelektualaca okupljenih oko Harisa Silajdžića, nezadovoljna politikom koju je vodila tadašnja vladajuća struktura.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo