Svijet     | 12.04.2021. 19:12 |

Hong Kong će imati specijalna mejsta za vakcinisane gdje će se moći družiti

FENA Internet

HONG KONG, 12. aprila (FENA) - Čelnik Hong Konga kaže da bi potpuno vakcinisanim stanovnicima uskoro moglo biti dozvoljeno da formiraju specijalna mjesta za vakcinisane koji bi omogućili druženje u većim grupama tokom pandemije, u sklopu podsticanja većeg broja ljudi na vakcinaciju.

Do sada je samo oko osam posto populacije cijepljeno otkako je Hong Kong započeo svoj program vakcinacije krajem februara.

Ali, čelnica Carrie Lam rekla je na konferenciji za novinare u ponedjeljak da će uspostaviti putničku vezu za vakcinisane sa Singapurom, a da će detalji biti objavljeni uskoro. Slični planovi bili su aktueleni prošlog novembra nakon porasta zaraženih u Hong Kongu, što je dovelo do mjeseci strogih mjera fizičke distance.

Slučajevi su se od tada smanjili, a grad nije zabilježio nijedan slučaj koji se ne može pratiti posljednjih dana.

Postoje i planovi za omogućavanje ograničenom broju putnika iz kontinentalne Kine da uđu u Hong Kong bez karantine od sredine maja, javlja AP.

Zabrana letova iz Britanije također će biti ukinuta u maju, iako će putnici i dalje morati biti u karantinu 21 dan u određenim hotelima. Karantenska ograničenja za potpuno vakcinisane putnike iz zemalja s niskim i srednjim rizikom, poput Singapura, Novog Zelanda i Australije, takođe bi se mogla smanjiti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo